Reakcje alergiczne na skażone mlekiem produkty mleczne ad 5

W rzeczywistości etykiety produktów były zgodne z obowiązującymi normami określonymi przez Departament Rolnictwa, który jest organem odpowiedzialnym za regulację żywności zawierającej ponad 2 procent mięsa lub drobiu. Kazeinian sodu, który jest najczęściej używany jako środek wiążący w przetworzonej żywności, był w tym przypadku uważany za naturalny środek aromatyzujący do celów etykietowania. Jednakże po marcu 1991 r. Kazeinian sodu i inne dodatki spożywcze pochodzenia zwierzęcego lub roślinne muszą być wymienione osobno na etykietach żywności uregulowanej przez Departament Rolnictwa (jeżeli nie przyznaje się żadnych dalszych opóźnień). Żywność, która nie zawiera mięsa lub produktów drobiowych, jest regulowana przez Food and Drug Administration, która działa według innego zestawu wytycznych. Obecne przepisy stanowią, że kazeinian sodu i inne środki aromatyzujące … mogą nadal być oznaczane jako takie bez deklaracji konkretnego składnika. 13
Osoby uczulone na mleko, w tym osoby uważnie czytające etykiety produktów, mogą w konsekwencji nadal być narażone na ilość białek mleka wystarczającą do wywołania uogólnionych reakcji. Lekarze powinni zatem rozważyć tę możliwość u pacjentów z nadwrażliwością na mleko, u których występują działania niepożądane o niejasnym pochodzeniu. Powtarzające się narażenie na ukryte białko mleka krowiego może również zaostrzać przewlekłe stany chorobowe, takie jak wyprysk lub zapalenie błony śluzowej nosa lub opóźnić rozkład alergii na mleko poprzez ciągłą stymulację antygenową.
W przeszłości zgłaszano reakcje alergiczne wywołane ekspozycją na substancje antygenowe niewskazane na etykietach żywności. W latach 50. XX w. Pojawiły się doniesienia o skażeniu mięsa i produktów mlecznych penicyliną. 15 15 16 Przepisy dotyczące przemysłu mięsnego i mleczarskiego zostały ustanowione w celu zmniejszenia prawdopodobieństwa spożycia antybiotyków wraz z tymi pokarmami.17 Podobne zmiany regulacyjne to: niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa pacjentom uczulonym na mleko krowie i inne białka spożywcze.
Finansowanie i ujawnianie informacji
Wspierane po części przez dotacje (AI-24439 i AI-07007-11A2) z Narodowego Instytutu Alergii i Chorób Zakaźnych oraz dotację (RR-00052) z Programu Głównych Ośrodków Badań Klinicznych.
Author Affiliations
Z Oddziału Alergii Dziecięcej / Immunologii, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore (JEG, EY, HAS) i Oddziału Immunologii Klinicznej, Mt. Sinai Medical Center, New York (HME). Prośba o przedruk do Dr. Sampsona w Johns Hopkins Hospital, CMSC 1103, 600 N. Wolfe St., Baltimore, MD 21205.

[podobne: otręby ryżowe, proteza bezklamrowa, biofazolin ]